Програмиране на Bafang BBS02 750w и BBSHD 1000w

Програмирането на Бафанг моторите за централно движение е лесно ако разберете настройките които производителя позволява да се манипулират и знаете как иска да се държи вашия мотор според начина ви на каране, а самите те никак не са малко. Във видеото отдолу ще пробваме да разясним нещата нагледно.


И така трябва ни кабел за свързване с компютър който може да закупите от нас.

Освен него ще свалим подобрената версия на софтуера на Бафанг преработена от сънародника ни Стефан Пенов.

Правилното свързване на Bafang мотора към компютъра става с Изключване на захранването от батерията > Изключване на буксата на дисплея > Включване на програматора на неговото място > Включване на батерията към мотора > Вкарваме програматора в USB порт на компютъра ни > Отваряме програмата. Там първото нещо е да се свържем с мотора като изберем правилния COM порт от дясно и кликнем Connect. За да видим настройките които са зададени в момента трябва да кликнем върху бутона Read на всяка от 3те страници. И тук е важно да запазим тази конфигурация в случай че искаме да върнем нещата каквито са били ако не можем да се справим както искаме с настройването. За целта избираме менюто File > Save as, което ще ни запази файл с настройките които са на екрана в момента.

Няма да се впускаме в подробности какво прави всяка една настройка, тъй като сме покрили почти всичко във видеото отгоре. Ако имате някакви въпроси и неясноти обаче, не се колебайте да ни пишете коментар отдолу.

Ако искате да пробвате нашия „вълшебен сос“ с готови настройки, може да го направите като изтеглите този файл и го заредите в програмата чрез File > Load. Това на което сме наблегнали е максимална мощност, повече градация в степените, плавно ускорение и добър контрол на мощността с палеца или масура като разтягаме целия му ход на движение. Степените за асистенция са 9 и разпределени равномерно с бързи реакции от мотора, а палеца/масура винаги работи на пълна сила. Файла с настройки за Bafang 1000W е малко по-различен и може да се изтегли тук

харесва ли ти статията?

Сподели във Facebook
Сподели в Twitter
Сподели в Linkdin
Сподели в Pinterest

напиши коментар

 .

×

Cart