Големи Li-ion батерии за сериозни проекти – Как ги изработваме?

Като при всички наши батерийни пакети спазваме стриктно правилото ни за минимум 3 слоя разделни прегради/изолации между точки с разлика в напрежението, но тук материалите са малко по-солидни и дебели. Текстолит, полиамидна лента, фибро-изолационна лента, ПВЦ плоскости, силикон и епоксиден маджун са част от тях.

 


Винаги процеса започва с поставяне на допълнителен изолационен пръстен на анодната страна на клетките, подреждането им в специалните държачи според конфигурацията/характеристиката на батерията и точковото им заваряне в последователните и паралелни връзки винаги с пластина от чист никел, подсигурявайки висока ефективност, ниски температури при товар и дългосрочна надеждност. Внимание! – никога не приемайте батериен пакет изграден без държачи на клетките заради високия риск от късо съединиение, фатални повреди и запалване!

Структурата на тази батерия е в два реда, а най-сложното е организацията в частта около BMS модула по такъв начин че да е изпълнено правилото ни за изолираност и структурна здравина без да удължаваме прекомерно размера на пакета. А самия той е захванат здраво с болтове между два листа текстолит през които преминават всички балансиращи кабели и термо сензори.

 

Колекторните шини на плюса и минуса са изградени от никелова пластина еквивалент на 2 кв.мм. + медна нишка 8 кв.мм. Водещите проводници са захванати в средата, което допълнително подсигурява равномерно разпределение при високи натоварвания между клетките.

Тройната изолираност важи и към външната част – корпуса на батерийния пакет с минимум 2 слоя текстолит, полиамид и други. Конекторите служат за бърза връзка за разкрачване към контролер с болтова връзка за кабелни уши, а те са AS150 с функция против преизкряване при включване. Имайте предвид че пакета е за вграждане в структура, а самия той не може да замени конструктивна кутия. Крайния резултат в този случай е батерия 72V, 52Ah с максимален разряд 150А, Bluetooth BMS със следене на всички параметри и управление през Android. Най-важната характеристика е нивото на качество, дълготрайна надеждност и гаранция от OFER!

Свържете се с нас ако имате интересен проект наум и мислите че можем да сме полезни.

харесва ли ти статията?

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter
Share on linkedin
Сподели в Linkdin
Share on pinterest
Сподели в Pinterest

напиши коментар

 .

×

Cart